Esküvőre Készülünk 2.rész

2021.04.15

Mire kell kitérnie egy szerződésnek?

Folytatjuk Esküvőre készülünk sorozatunkat! Ma a szerződéskötés menetét és főbb pontjait, kérdéseit ismertetjük veletek. 

🤔 Mire kell kitérnie egy szerződésnek?

👉 Az esemény helyszínére (ha több van, akkor mindet célszerű bele foglalni). Fontos, hogy az adott szolgáltatóval pontosan tisztázzuk le, hol és mikor kívánjuk igénybe venni a szolgáltatást! Illetve kell-e az adott helyszínre engedélyt kérni a fotózáshoz?!

👉 A szolgáltatás időtartamára. Minden esküvő más és más, illetve lehetnek csúszások a menetrendben, ezért fontos, hogy tudjuk melyik szolgáltatóra meddig áll rendelkezésünkre.

👉 Az igénybe vett szolgáltatás pontos leírására. Ez a szerződés egyik legfontosabb eleme. Fontos, hogy tisztázzuk, mit tartalmaz az adott szolgáltatás "csomag", amit igénybe veszünk. Senkit sem tudunk felelősségre vonni, ha a szerződéskötés során szóban elhangzó kéréseink nem kerülnek bele a szerződésbe.

👉A képek, videók felhasználási módjára (publikálás, további eladás kérdése...stb). Ha már hallottatok a mostanában elég gyakran felmerülő GDPR-ről, akkor valószínűleg tudjátok miről van szó. Ugyanis, ha ez nem kerül bele a szerződésbe, akkor bizony a fotós és videós sem tud jogilag szabályos keretek között képeket készíteni rólatok, illetve publikálni. Mindenképp beszéljétek át az elkészült anyagok felhasználására vonatkozó részt, hogy később ne érjen titeket váratlanul, ha az interneten valahol viszontlátjátok magatokat!

👉A képek, videók átadásának határidejére. Hiába reklamálunk a videósnak, hogy még nem kaptuk meg a videókat, ha annak átadása nincs rögzítve a szerződésben. 

👉Az előleg/foglaló összegének mértékére és a fizetés lebonyolításának idejére és módjára. Fontos, hogy tudjuk, kinek, mikor és mennyit kell fizetnünk. Illetve mindenképp szerepeljen a szerződésben, ha esetleg elmaradna az esküvő, visszakapjuk-e vagy sem a foglalót.

👉Vis maior esetére

🤔 Mi is az a Vis maior?

👉 A Vis maior olyan elháríthatatlan külső körülmény, melyre akkor lehet hivatkozni, ha a kár minden előrelátás, gondosság ellenére bekövetkezik. Pl: COVID-19. Ezt a pontot a mai pandémiás időszakban fokozottan célszerű szerződésbe foglalni. Így, ha véletlenül a szigorítások miatt nem tartható meg az esemény, mindkét fél számára egyértelmű lesz az átszervezés menete.


Hamarosan további cikkek is elérhetők lesznek a témában!

Reméljük sikerült egy pár hasznos tapasztalatot megosztanunk veletek!

További kérdésed lenne? Vedd fel velünk a kapcsolatot!